L'Equador Gastronòmicament:
Tot I Ser Un País Petit, La Seva Gastronomía D'Equador És Bastant Variada, Això Es Deu Al Fet Que Dins Del País Es Troben Quatre Regions Naturals (Costa, Andes, Amazònia I Insular) Les Quals Tenen Diferents Costums I Tradicions. En Base A Les Regions Naturals Del País Se Subdivideixen Els Diferents Plats Típics I Ingredients Principals.
Principal Ingredients Del Típic Mejar Equatorià:
*Peix.
Es Sol Menjar-se A La Costa Equatoriana És Aconseguit De Les Aigües De L'Oceà Pacífic O Dels Innombrables Rius Navegables De La Zona. Entre Els Principals Plats Elaborats Amb Peix Es Troben: El Amb Ceba, El Encocado, El Ceviche, El Bollo, La Fanesca, El Sancocho De Peix, Etc.
*Plàtan.
Equador És Un Fort País Exportador De Plàtan, Pel Que Aquest Representa Un Important Element En La Gastronomia, Especialment A La Costa Equatoriana. Existeixen Tres Principals Varietats De Plàtan, Sent Les Tres Més Importants: El Plàtan Verd, El Plàtan Madur I El Banano. El Plàtan Verd Sol Menjar-se Fregit, En Forma De Chifles, Patacones O Bullit, Es Prepara Salat I És De Consistència Dura. El Plàtan Madur Sol Menjar-se Fregit O Bullit D'Igual Manera, Té Un Sabor Més Dolç I Una Consistència Més Suau, I La Banana Sol Menjar-se Cru Com Una Fruita Qualsevol, Encara Que També Hi Ha Una Varietat De Begudes I Postres Preparats A Base Del Mateix.
*Verdures I Llegums.
Les Verdures Estan Presents En Diferents Formes, L'Arròs, El Plàtan Verd o Madur, La Iuca, O La Salsa De Cacauet (Cacahuate) Torrat I Mòlt. El Blat De Moro Se Sol Menjar En Les Molt Populars Truites De Blat De Moro Conegudes Com Bonitísimas, Cuinen Els Choclos (Elotes) En Aigua I Sal, Les Mazamorras I Els Mengen Amb Formatge Fresc. Igual Els Frijoles, Que Acompanyen A Molts Dels Seus Plats. El Puré De Papes O Ho Serveixen De Base Per A Plats Com Els Llapingachos Que Són Truites De Papa O Els Locros.
*Carns.
Se Sol Menjar Carn De Res, Xai I Boc. Alguns Plats Es Combinen Amb Verdures Com El Sec Que Són Trossos De Carn Servida Amb Arròs. Dins Dels Plats Exòtics Es Té El Cuy, Que Sol Menjar-se Rostit En Les Celebracions De Certes Parts Del País. La Carn De Chancho (Porc, Garrí) Es Menja En Diversos Llocs Del País, Participa En L'Elaboració De Diversos Plats, Alguns D'Ells Com Fritada, Hornado, Chugchucaras.
És De Destacar De La Cuina D'Equador Els Brous (Sopes, Sancochos I Locros) Que Solen Preparar-se Amb Verdures Molt Diverses I Pell De Gallina, Són Freqüentment Servits En Els Mercats De Carrer Com A Berenar. Alguns D'Ells Són Molt Populars Com El Yahuarlocro Que És Una Sopa De Papes Que Porta Com A Ingredient Particular Carn De Xai I Una Salsa Especial Amb Sang De Xai O Be.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada